Szállítás - papagáj szállítása

Ez a cikk mindazokra vonatkozik, akik papagájukért mennek a tenyésztőhöz, de azokra is, akik a papagájuk mozgatásának optimális módját keresik.

A szállítás során mindig a stressz minimalizálása a cél, de mindenekelőtt a lehető legmagasabb szintű biztonság biztosítása. Nem mindegy, hogy rövidebb (maximum 1 óra) vagy hosszabb távolságra szállít egy papagájt. Rövidebb távra egy műanyag hordozható eszköz bizonyult a legjobbnak számomra. Figyelem, de nem minden hordozható eszköz alkalmas papagájok szállítására. Fontos figyelni a szerkezetre és különösen a bejárati ajtóra, beleértve a záródás módját is. Vigyázz a műanyag záródással, amit a nagyobb papagájok okos csőre 30 perc vezetés után teljesen felrághat, és menekülőd van (valószínűleg egyikünk sem örülne, ha egy papagáj elkezdene futni és repülni az autó körül vezetés közben) .

A papagáj rövidebb távolságra történő szállítására szolgáló optimális műanyag hordozónak így kell kinéznie:

  • Különféle méretű SKUDO láda kattintson ide


Hosszabb távra a papagájok számára speciális szállítóketreceket ajánlok:

  • TRAVELLOR vagy TRAVEL-CAGE – a hordozható hordozható ketrecek néhány mozdulattal könnyen összecsukhatók és kényelmesen tárolhatók.

Ezek a szállító ketrecek megfelelőek, mert bennük a papagájnak kellő kényelmet biztosíthat egy hosszú utazás során - hely, vizestálak, élelem (ideális szállítás közben víz helyett lédús gyümölcsöt tálalni - szőlő, dinnye,...) . Ugyanakkor egy ilyen hordozható ketrec egy papagáj ideiglenes szállásaként használható nyaralás esetén.

A szállítási mód kiválasztásakor mindig kövesse kedvence viselkedését, érzéseit. Ha a babát a tenyésztőtől akarja átvenni, használjon műanyag hordozót - ez a módszer mindig előnyös, még akkor is, ha a papagáj nem szeret utazni - biztonságos szállítási mód (még akkor is, ha a papagáj feszítés alatt csapkodja a szárnyait vagy hisztis lesz, itt nem tud harcolni, nem árthat magának Tiszteletreméltó kivételek - Találkoztam már olyannal, hogy papagáj eltörte a tollat ​​egy műanyag hordozóban. Ha a papagáj stresszes, azt javaslom, hogy sötét lepedővel takarja le a hordozót - legyen sötétebb amint lehet.

Másrészt néhány papagáj élvezi az utazást, mindent látnia kell és kommunikálnia kell a környezetével (nagyon gyakori pl. az amazonoknál - mindig ott kell lenniük, ahol valami történik) - akkor a hordozható ketrec megfelelő (hadd nagyszerű kilátással és mindent kézben tartva).

Mindig ne feledje, hogy a mobiltelefonnak az alapfelszereltség részét kell képeznie. Soha nem tudhatod, mikor kell sürgősen utaznod (Isten ments az állatorvostól) és "a szerencse a felkészülteknek kedvez :-)".