Papagáj és rezsim

Ha a pároddal való együttélés teljesen megfelel neked, és minden úgy működik, ahogy elképzeled, akkor ezeket a sorokat nem neked szánták. De ha még mindig a napi rendszer optimális ütemtervét keresi, és jelenleg nem elégedett azzal, hogy ez hogyan működik az Ön számára, és tanácsot szeretne kérni, talán segíthetek ebben a cikkben.

Az első hiba, amit sokan elkövetnek, amikor hazahoznak egy papagájt, hogy állandóan szabadon akarják engedni. Igen, ez mindenképp ideális helyzet a papagáj számára, de a kezdeti öröm és lelkesedés a család új tollas tagja iránt idővel elhalványul, és idővel rövidebb időre, vagy csak szórványosan engedi ki a papagájt a ketrecből. És pontosan ettől lesz a papagáj szomorú, boldogtalan, frusztrált, akár rángatózni is kezd - egyszerűen nagyon nehéz lesz megszokni a napi rutinban és a háztartásban kialakult új helyzetet. számára kedvezőtlen irány. Ezért ne becsülj alá egy olyan fontos dolgot, mint a napi rutin felállítása már a „tenyészállat” gyakorlat elején.

Ideális, ha a papagájt naponta 1-3 órát repülni hagyod. Mindig lehetőségei szerint, és vegye figyelembe, hogy néhány éven belül megváltozhat a helyzete, és a papagáj szenvedhet. Például, ha most fél napra kiengeded a ketrecből, mert otthon dolgozol, előfordulhat, hogy a jövőben munkahelyet váltasz, és néhány papagáj nem tud megbirkózni ezzel.

Ideális az indulási és átrepülési idő, ha nyugodt vagy, van időd. Az biztos, hogy még soha nem mész valahova – saját tapasztalataim alapján a „próba-hiba” módszert találtam ki. Alapvetően, ha szorít az idő, és vissza kell terelni azokat a tollas ördögöket a ketrecbe, akkor az arcába csapódnak és nevetnek.

Egy "séta" alkalmával ne hagyd túl sokáig a papagájt a ketrecből – általában huncutságot és huncutságot kezd.

A REPÜLÉS és a kölcsönös interakció, valamint a tulajdonossal való kapcsolatok építése (erősítése), nem ajtók, ajtókeretek és szobanövények harapása a felüljárók célja. Így amikor a papagájim megharapják a kerítést, szépen hazamennek a rácsok mögé.

Paradox módon, ha megfelelő EGÉSZSÉGES időt állít be a ketrecen kívül, a papagáj otthonnak és menedéknek fogja venni a ketrecet. Ha állandóan vagy legtöbbször távol tartod a ketrectől, akkor az ő területe a te lakásod lesz, a ketrec pedig csak egy ideiglenes börtön – ahol szenvedni fog és állandóan kint akar lenni (és édes operánsaink tudja, hogyan kell ezt elég hangosan állítani). Mindez természetesen azt feltételezi, hogy követte cikkeimet arról, hogy milyen legyen egy megfelelő papagájketrec, és hogyan kell berendezni.

TIPP: ha gondot okoz a papagáj bejuttatása a ketrecbe, mert haragszik rád, vagy csak azért, mert szándékosan csinálja (ezt szeretik), azt javaslom, hogy 1-2 órával a repülés előtt vegye ki az etetőtálakat a ketrecből. . Ez biztosítja, hogy a papagáj szívesen megy a ketrecbe vacsorázni a repülés után. (Kapcsolódóan nem javaslom a ketrecen kívüli etetést - a ketrec otthon, szentély, hálószoba, étkező - csak minden egyben, és szükségünk van arra, hogy a papagáj kedvelje a ketrecét).