Hogyan kell kezelni a magas hőmérsékletet

Kopogtat a nyár az ajtón, és mi, akiknek nincs klímás otthonunk, már rettegünk, mi vár ránk. Hogyan viselik tollas családtagjaink ezt a rendkívüli nyári meleget? Talán meg fogsz lepődni, de jobban, mint mi. Van azonban több tipp is, hogyan könnyíthetjük meg számukra ezt a nehéz időszakot.

Amikor egy papagáj túlmelegszik, megpróbál magától lehűlni, és ez így néz ki. A tollak teljesen a testhez tapadnak, a szárnyak enyhén leengedhetők, a csőr többé-kevésbé résnyire, a nyelv határozott mozgásával.

Először is legyünk tisztában azzal, hogy a legtöbb papagáj természetes éghajlati viszonyai az esőerdők – szervezetük alkalmazkodott a magas hőmérséklethez, de a levegő páratartalma merőben más, mint nálunk (esőerdőkben akár 90% körüli légnedvesség). Ezért az első számú szabály az lesz, hogy gyakran zuhanyozz és harmatold, vagy párásítsd a levegőt. Korábbi cikkeinkben már említettük, de mivel az ismétlés a bölcsesség anyja, ne felejtsd el, hogy a zuhanyozáshoz állóvíz használatát javasoljuk (permetezővel permetezés), az ideális eszköz erre - amely hidratálja a bőrt és ápolja. a tollak közül:

  • Jungle Shower - zuhany előkészítés aloe verával itt található

Alternatív megoldásként hasznosnak találtuk papagájok számára készült fürdősót hozzáadni egy szórófejes palackhoz tiszta, állóvízzel: ORO-BATH - a fürdőszobákban is hozzáadhatja a vízhez.

Biztosítson a papagájoknak folyamatos tiszta ivóvízellátást, azoknak, akik szeretnek tiszta vizet fürdeni speciális fürdőszobákban - kispapagájoknak általánosan elérhető, nagy papagájoknak a ketrecben kívül vagy belül is felszerelhető fürdőszoba - GIANT SPLASH fürdőszoba.

Egyes papagájok nem szeretnek zuhanyozni, legalább rendszeresen párásítják itt a levegőt (vagy elsősegélyként nedves törölközőket akaszthatunk a szobába)

A fentiekből következik, hogy alapszabály a elegendő víz - zuhanyozás, párásítás, helyiség párásítása, elegendő tiszta víz a tálban és a fürdőszobában.

Magától értetődik, hogy védjük az operettet a közvetlen napfénytől. Továbbá extrém hőségben nem javasoljuk a papagájok kiengedését a ketrecükből, mivel repülés és fokozott fizikai terhelés közben túlmelegszik a szervezetük, és ezt kerülnünk kell. A papagájt tehát reggel vagy később este, amikor a hőmérséklet enyhén csökken, rendes repülésre engedjük. Továbbra is igaz, hogy a papagájok elviselik az egyre magasabb hőmérsékletet, de a huzatot nem bírják, ezért védjük őket a huzattól.