Hámok és szabad repülés a természetben

Manapság egyre több tenyésztő vásárol pántot (pántot) a papagájok számára. Az ok egyszerű – magukkal akarják vinni a papagájokat. Határozottan nem javasoljuk a lábláncok használatát – ezeket a termékeket többnyire kereskedelmi kisállatkereskedések vagy olyan eladók kínálják, akik nem értenek a papagájtenyésztéshez. Láncok használatakor egy végtag elmozdulhat.

Ne feledje, hogy a pántokat nem azért használja, hogy a papagáj repülhessen, hanem azért, hogy magával vigye, és biztos legyen benne, hogy a papagáj nem repül el. A csomagban található ólom elsősorban nem repülésre szolgál, hanem biztosításként szolgál az elrepülés ellen, ha a papagáj véletlenül felszáll. Ezért a mellékelt útmutatók általában rövidebbek. Egyes pórázok több méteres zsinórral is megvásárolhatók, de ezt elvileg nem javasoljuk, mivel a több méterrel távolabb lévő papagájra nincs kellő felügyelet, és viszonylag nagy a kockázata annak, hogy elrepül. Soha ne hagyja a papagájt felügyelet nélkül, miközben ezeket a termékeket használja.

Elég gyakran találkozom azzal a véleménnyel, hogy "az én papagájom úgysem repülne". Bízhatsz bennem – REPÜLT. Függetlenül attól, hogy a tollas madarad érzelmileg mennyire kötődik hozzád, ebben az esetben nem annyira a természet hívásáról van szó, mint inkább arról, hogy a papagáj nem szokott a szabad téren repülni. Amikor elrepül, szinte azonnal megnő a magassága és elveszíti a tájékozódást - ő is szívesen visszatérne hozzád, de szegény nem tudja, hogyan kell L. Hogy jobban megértsd, megpróbálom összehasonlítani azt, amikor az ember egész életét egy szobában éli le, majd ledobják Berlin főterére. Szerinted mi fog történni? Igen, kérhetünk útbaigazítást, és ők segítenek, de egy papagájnak valószínűleg nehéz egyedül megbirkóznia. Leginkább körben repülnek, keresve a magasabb talajt, ahol leszállhatnak. Még ha sikerül is megtalálnod, nem tudja, hogyan repüljön hozzád, vagy egyszerűen nem repül, mert kimerült és stresszes.

Tehát ha hámokat használ, és kiviszi a papagáját, ügyeljen arra, hogy mindig van bizonyos kockázat, és kérjük, legyen óvatos és figyelmes.

Egy másik, meglehetősen jól reklámozott dolog az ingyenes szabadtéri repülés. Ingyenes, mert nincs biztosításuk vagy repülési biztosításuk. Két dolog azonban szükséges az ilyesmihez - a tenyésztő hihetetlenül erős idegei és a papagáj fiatal korától kezdve rendszeres képzés erre a folyamatra. A papagájok képzése általában bérelt repülőtéri csarnokokban kezdődik – a papagájnak meg kell szoknia a nagy tereket, és meg kell találnia az utat a gazdához, ha hívják vagy jelzik. Ezután a repülést szabadon, de beépítetlen területen, ideális esetben síkságon gyakorolják (ahol nincsenek fák, elektromos vezetékek vagy hasonló potenciálisan veszélyes elemek). Mindenesetre, ha úgy dönt, hogy ezt a módszert használja, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy tenyésztővel, aki alkalmazza az említett módszert, és elegendő tapasztalattal rendelkezik abban, hogy útmutatást és tanácsot adjon. Mivel ebben nincs és nem is lesz gyakorlati tapasztalatunk. Túlságosan szeretjük a papagájainkat ahhoz a J-hez (plusz zöldek, így nagyon nehezen tudnám megkeresni őket valahol a fán vagy a fűben..)