Milyen granulátumot és hogyan kell beadni

Először is szeretném leírni és nagyítani a leggyakrabban felszolgált granulátumokat. Ne felejtsük el, hogy jó a granulátumot váltogatni, hogy biztosítsuk a kiegyensúlyozott tápanyag- és vitaminellátást.

  • Harrison's - (a termékek listája itt található) ezek ökológiai gazdaságból származó alapanyagokból készült granulátumok, mivel nem tartalmaznak tartósítószert, ezért jó, ha felbontás után hidegen tartjuk és 6-8 héten belül felhasználjuk. A piacon elérhető összes takarmány közül egyértelműen ezek a TOP. Sokak számára az ár magasnak tűnik, de a magas tápérték miatt alacsonyabb adagolás javasolt. Egész évben jó a "Felnőtt élettartam", betegség vagy fokozott terhelés esetén a "High Potency" beadása. Én személy szerint a Harrisont részesítem előnyben megnövelt pálmaolaj tartalommal (az olajpálma gyümölcs a papagájok természetes tápláléka, és ez a komponens jótékony hatással van az immunrendszerükre) - Harrison's Power Treat - ara, ara számára egész évben adható, papagájoknak , amelyeknek alacsonyabb zsírtartalomra van szükségük, kiegészítésként ajánlom. A Harrison's Power Treats jutalomként vagy csemegeként is ideális az aktív játékokhoz.
  • PrettyBird (a termékek listája itt található) - előnye, hogy ezeket a granulátumokat az egyes papagájfajták számára állítják elő, a táplálkozási szükségleteikre fókuszálva (pl. ara, magasabb energiaértékű ara, alacsonyabb zsírtartalmú amazonok és kakaduk). 
  • Zupreem (a termékek listája itt található) - nagyon népszerű granulátum, amelyet a papagájok nagyon jól fogadtak. Ha pelletre váltasz, vagy ha elkezdesz pelletet etetni, azt javaslom, hogy kezdd a Zupréval, mert nagy eséllyel nagyon gyorsan és egyszerűen rá tudod beszélni a papagájt az egészséges táplálkozásra.
  • NutriBird - (a termékek listája itt található) aki ismer minket, az tudja, hogy a Versele-Laga a mi bázisunk, és erre több okunk is van. Ez egy belga gyártó, aki nyilvánvalóan tudja, mit csinál, és ennek a takarmánynak a gyártása mögött tenyésztőkből, táplálkozási szakértőkből és állatorvosokból álló csoport áll. Nagyméretű papagájok számára a NutriBird P15 Original és a NutriBird P15 Tropical ajánlom. Sokan azt gondolják, hogy ezek között a granulátumok között csak a színben van a különbség, de az alapvető különbség az, hogy a P15 Original hazai gyümölcsből, a P15 Tropical pedig egzotikus trópusi gyümölcsből készül.


A granulátum etetése - először is türelmesnek, kitartónak és találékonynak kell lennie. Megpróbálok néhány ötletet adni a granulátum tálalásához:

  • Vízben vagy gyümölcslében áztatva (ráadásul a papagájok, különösen a fiatalok nagyon jól reagálnak a meleg ételre, ezért a beáztatott granulátumot tálalás előtt próbálja meg felmelegíteni, például meleg vízzel öntve) - vigyázzon, a beáztatott granulátum egy idő után erjedni kezd, mint a gyümölcs, ezért egy idő után ki kell venni őket a tálból
  • Szárítsa meg önmagában vagy kedvenc gyümölcsével – próbáljon meg kisebb mennyiségű granulátumot keverni kedvenc gyümölcséhez
  • Aktív játékban a papagájok aranyszabálya, hogy "játékkal esznek", így amikor le kell győzniük a játékot, hálásak lesznek a játékban rájuk váró jutalomért.
  • Ha minden próbálkozás kudarcot vall, törje össze a pelleteket, és keverje bele a puha ételbe

Fontos, hogy ne add fel és légy kitartó. Próbáljon ki különböző típusú pelleteket és különféle tálalási módokat. Ráadásul napokig nem eszünk csokoládét csak azért, mert szeretjük, és ez a cél – megtörni a makacsságunkat, és megtanítani rá, hogy enni. Mert azt akarjuk, hogy egészséges és fitt legyen. Ha még mindig nem tanítja meg a papagájt pellet evésre, ne felejtsen el vitaminkészítményeket adni - legalább vedléskor, télen és tavasszal.