A közeledő ünnepek vagy "Mi a helyzet a papagájjal?"

Azok számára, akik rendszeresen utaznak papagájjal, ez a téma valószínűleg nem aktuális, és szeretnénk gratulálni, hogy elsajátította ezt a kérdést.

Még mindig az, de köztünk sokan vannak, akik teljesen újoncok a tenyésztésben, vagy egyelőre kerülik az utazást, és ennek egyik oka éppen a "Mi a helyzet a papagájjal?".

Először is tisztáznia kell, mi a jobb neked és a papagájodnak. Vigye magával a papagájt, vagy biztosítson neki átmeneti gondozást? Fontos figyelembe venni, hogy hány kilométert vagy mennyi ideig fog utazni, és mennyi ideig marad az úticélján. Mivel a közelgő húsvéti ünnepek csak előfeltételei egy rövid nyaralásnak, vagy inkább egy hosszú hétvégének, inkább azt javasoljuk, hogy hagyja otthon a papagájt és gondoskodjon róla. Megfelelő gondozás alatt azt értjük, hogy elsősorban olyan személynek kell gondoskodnia róla, akit legalább egy kicsit ismer, és be kell tartania az etetési rendet. Természetesen ezt az időt valószínűleg úgy kell eltölteni, hogy ne engedjék ki a ketrecből. De ez rövid idő, és ha van megfelelő ketrece, akkor nem lesz probléma. Bizonyára jobb egy ilyen megoldás, mintha kitennénk a papagájt az utazással járó stressznek. Ráadásul a nyaralóhelyen is szokni kellene, mire lassan megszokja, már úton van hazafelé. Ráadásul ne feledje, hogy valószínűleg nem akarja a vakáció teljes idejét egy papagájjal egy szobában tölteni.

Természetesen egy másik nagyon fontos változó a papagáj típusa. Vannak olyan papagájok, amelyek rosszabbul tűrik a változásokat (például a szajkó), viszont néhány papagáj nagyon örülne egy ilyen utazási élménynek (amazóniai). De ez az adott papagájtól is függ, hiszen mindegyik „egyéni személyiség”.

Ha a helyzet nem teszi lehetővé, hogy otthon hagyja a papagájt (akár egy megbízható személy hiánya miatt, aki gondoskodna kedvencéről, vagy erős érzelmi kötelék miatt, és a J-től való akár rövid távú elválás lehetetlensége miatt), akkor nincs más dolgod, mint lemondani az utazást, vagy nyaralni az egész családdal - beleértve a család tollas részét is.

Rövidebb távolságok esetén a biztonság kedvéért macskaláda használatát javaslom a szállításhoz. Ilyenkor ügyelni kell arra, hogy a láda kellően biztosított legyen a kiszökés ellen, és rendszeresen ellenőrizni kell, nem kell emlékeztetnünk, hogy a papagájok milyen leleményesek tudnak lenni – itt megtalálja az összes kínált ládát. Szüksége lesz egy ideiglenes ketrecre a célállomáson. Ide ajánlom az utazóketreceket - nagyobb távolságra történő szállításra is használhatod (mivel kellő kényelmet biztosítanak a papagájnak) és egy papagáj ideiglenes néhány napos tartózkodására is alkalmasak (rendszeres kiengedés esetén). repülésre akár 1-2 hét). A bevált szállítóketrecek közül a Carry Me vagy a Traveller a legjobb.

A Carry Me a Traveller előnye, hogy néhány mozdulattal könnyen összecsukható, így nem foglal sok helyet az autóban, és ennek köszönhetően választhatsz nagyobb méretet is, és így biztosíthatod papagájod több mozgástérrel. A Traveller viszont nagyon népszerű modellek közé tartozik, főleg azért, mert közelebb van a ketrechez, mint a ládához. Ugyanakkor a felső részen van egy sügér, ahol a papagáj elengedve időt tölthet.

A hordozható ketrecet mindenesetre biztosan sokáig fogod használni, és jó, ha egy ilyen termék a rendelkezésedre áll. Soha nem tudhatod, mikor akarsz vagy kell utaznod.

Nincs más hátra, mint hogy sok boldog kilométert és még több vizet kívánjunk J

Csodálatos húsvéti ünnepeket kíván a Paradise For Parrots teljes szívünkből